Så används adressändringar vid identitetsstölder

En ny bedrägerimetod för att stjäla din identitet har nyligen uppdagats. Genom falska sidor för adressändringar misstänker man nu att bedragare tar avgifter utan att erbjuda någon tjänst, för att senare stjäla din identitet.

För den som drabbas av den här typen av brott kan följderna bli katastrofala och det gäller därför att skydda sig mot denna typen av bedrägerier.

Falska sidor leder till identitetsstölder

Att många hemsidor har till avsikt att lura dig på pengar kanske inte är en nyhet för många. Men på senare tid har dessa sidor och deras metoder blivit mycket mer sofistikerade.

Detta kan ses på den senaste formen av bedrägerier med adressändringar. Kriminella har då skapat en sida som erbjuder adressändringstjänster som kostar pengar, vilket det i verkligheten inte gör.

Efter att du använt deras tjänster är det inte heller säkert att du får igenom adressändringen. Den verkliga faran uppstår dock efter att du betalat. Genom sidan har då den som ligger bakom fått tag i ditt namn, adress, personnummer samt ditt bankkort.

Tänk på! Ge aldrig ut din personliga information på sidor som du inte litar på och betala aldrig för tjänster som ska vara kostnadsfria.

Efterföljderna kan bli att din information används för att ta dyra snabblån, köpa varor på internet eller teckna abonnemang. Den här typen av identitetsstölder är inget nytt och allt fler svenskar har på senare tid drabbats.

Identitetsstölder allt vanligare

Att bedragarna fortsätter att göra sina lurendrejerier allt mer sofistikerade är knappast en överraskning. På senare år har identitetsstölder blivit ett mycket vanligt brott och drabbar betydligt fler svenskar än många tror.

Eftersom att de kriminella sällan åker fast och ofta får ut stora summor för lite ”arbete” tros denna typ av brott att öka även i framtiden. Som privatperson finns det dock mycket du kan göra för att undvika att drabbas, exempelvis teckna ett ID-skydd.

ID-skydd hjälper den som drabbas

Ett ID-skydd fungerar som en försäkring mot denna typ av brott. Många av de tjänster som finns idag hjälper dig del förebyggande och efter att brottet inträffat. För den som vill teckna en av dessa tjänster är det klokt att jämföra ID-skydd redan idag för att hitta det som passar dig bäst.

Genom att teckna ett av dessa skydd kan du få hjälp att upptäcka när din identitet används, men även hjälp efter det har inträffat. Att ha ett av dessa skydd kan vara till mycket stor hjälp om du skulle drabbas av en identitetsstöld.