mySafety lanserar försäkring för köp online – mellan privatpersoner

mySafety lanserar försäkring för köp online - mellan privatpersoner

Svenska konsumenter handlar allt mer på nätet och i fjol växte den inhemska e-handeln med 40 procent enligt Postnord. Samtidigt känner fortfarande många oro för att handla online.

Därför lanserar mySafety Försäkringar nu ett köpskydd som gäller vid onlineköp, både från e-handlare och privatpersoner på exempelvis Facebook Marketplace.

Skyddet omfattar även helt digitala produkter som så kallad NFT-konst och digitala ”skins” som köps inuti dataspel.

Coronapandemin har varit ett lyft för e-handlarna när allt fler handlar på nätet. Även köp via andrahandsplattformer som Blocket och Tradera har varit populärt och Facebook Marketplace är en av de tjänster som har ökat mest under pandemin, enligt Internetstiftelsens rapport ”Svenskarna och internet”.

För att ge extra trygghet åt alla som handlar online lanserar nu mySafety en försäkring som hjälper konsumenter att reklamera eller bestrida köp vid skadad, felaktig, trasig eller utebliven vara. Försäkringen ger också ersättning upp till 30 000 kronor om något går fel, helt utan självrisk.

– Tyvärr finns det en befogad oro för att bli blåst vid köp på nätet och kreativiteten hos brottslingarna har ingen gräns. Vi på mySafety har till exempel hjälpt en kund, i vad som kan tyckas som ett extremt fall, som fick hem en rödbetssallad i stället för mobiltelefonen han beställt.

Vi har även hört många historier om så kallade miniatyrbedrägerier där kunder får hem en miniatyr av det de egentligen beställt, säger PA Prabert, vice koncernchef mySafety.

Omfattar även digitala produkter
Köpskyddet täcker även helt digitala produkter som den växande trenden med NFT-konst och även så kallade ”skins” som kan köpas till karaktärer i olika data- och onlinespel.

– Handeln med virtuella varor är en miljardindustri som väntas växa allt mer. För många konsumenter är en digital produkt i deras favoritspel av större värde än en fysisk vara och därför är vi glada över att vårt köpskydd kan ge dem extra trygghet, säger PA Prabert.

mySafetys Köpskydd kostar 79 kronor per månad och gäller i hela världen. Läs mer om försäkringen här.