HideMyAss VPN

HideMyAss eller HMA som de också kallas för är en VPN som du kanske har hört talas om. Deras maskot är en åsna och den hänger förstås ihop med namnet på tjänsten som på ett roligt sätt får dubbel betydelse på engelska.

En stor fördel med HMA är deras stora spridning. De tycks finnas precis överallt med en server. Det är i stort sett bara på Antarktis som det inte finns någon Hide My Ass server att koppla till!

Dessutom är det här en tjänst som är hyffsat snabb. Vad gäller hastighet mäter sig HideMyAss VPN väl med de allra bästa inom VPN-segmentet.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 mån5 enheter1 mån119krTill HideMyAss
VPN 1 år5 enheter12 mån79krTill HideMyAss
VPN 2 år5 enheter24 mån59krTill HideMyAss
VPN 3 år5 enheter36 mån49krTill HideMyAss

Mer om Hide My Ass

Hide My Ass började med en 16-årig kille som ville komma runt sin skolas brandväggar. Det gjorde han med en proxywebbplats.

Det här var år 2005 och sedan dess har det hänt en hel del med HMA. Killen hette Jack och tjänstens ikoniska åsna har samma namn.

Idag tillhör Hide My Ass VPN Avast-familjen. Det är ett av de främsta säkerhetsföretag som finns i världen.

HMA har över 400 miljoner användare som drar nytta av över 1000 servrar som finns på mer än 290 platser.

Det är viktigt att poängtera att HMA är originella på så vis att deras serverspridning tar dig precis överallt.

De erbjuder över 190 länder! Det är inte som med många andra VPN-tjänster att de flesta servrarna finns i Nordamerika och Europa.


Kryptering och säkerhet

Hide My Ass har en logg-fri policy. Det betyder att de inte bara skyddar dig mot andra online som skulle kunna vara intresserade av vad du pysslar med. Inte ens HMA vet vilken information du skickar och tar emot.

HideMyAss VPN använder sig av OpenVPN 256-bitars AES-kryptering, L2TP/IPSec och PPTP. För de flesta kommer det bästa att vara att använda OpenVPN men vissa enheter kan göra att du måste använda L2TP/IPSec. Ett tips är dock att alltid undvika PPTP.

Med installation av HMA på din router ser du till att hela hemmet är skyddat. Det går att använda tjänsten på upp till 5 enheter samtidigt.

Det kan ses som standard för VPN-tjänster i den här prisklassen.


Användar-upplevelsen med Hide My Ass

Hide My Ass VPN får ett stort plus för att det är så enkelt att komma igång. Det är bara att registrera ett nytt konto med tjänsten.

Du får filer som du ska installera samt en verifieringskod.

Du kan välja svenska som språk vilket gör det ännu enklare att förstå hur det hela fungerar.

Du kan installera HMA VPN på enheter som:

  • Mac
  • Windows
  • Linux
  • Android
  • iOS

Det går bra att installera på hur många enheter som helst men du kan använda upp till fem stycken samtidigt med VPN-tjänsten.

HideMyAss var länge populärt för de som ville komma åt Netflix men på senare tid har den här tjänsten försvagats. Det kan vara lite besvärligt att hitta en server som ger dig full tillgång till den streamingtjänsten.

Annars kan det vara bra att veta att de servers som finns i HMA:s huvud-datacenter är mycket bra just för streaming.

De kan streama 4K-videofilmer 800 gånger parallellt. Om du bara kommer åt streamingtjänsten kan det här alltså vara ett mycket bra alternativ.

Torrenting är inte förbjudet med HMA men det kan heller inte rekommenderas. Det finns användare som påpekar att det går mycket långsamt med Torrent servers.


Prisläget

Du kan välja en prenumeration på 12, 24 eller 36 månader. Det blir billigast om du väljer 36 månader. Då kan du komma ner på under 50 kronor per månad. Det här beror lite på det erbjudande som gäller just nu.

Priset är helt i enlighet med vad andra tjänster av samma kaliber tar för VPN.

Med HideMyAss VPN får du 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Du kan betala med vanliga kreditkort eller välja PayPal för en snabb och säker överföring.

Det finns en så kallas business VPN plan som kan passa många olika typer av enheter. Den kostar mer än de vanliga tjänsterna som inriktar sig mer på hemmabruk.


Support

Support får du via email, chatt eller sociala medier som Twitter. Supporten fungerar bra men den är inte alltid så snabb.

Det kan ta en hel dag att få svar. Nu kan du förstås använda dig av all den information som HMA har online med guider och svar på vanliga frågor. Detta räcker i många fall långt.


Allmänt omdöme

HMA imponerar med en otrolig spridning på servrar i otroligt många länder. De har en service som är mycket enkel att komma igång med och använda till ett rimligt pris.

Det är dock viktigt att förstå att vissa streaming tjänster som Netflix inte alltid är helt enkla att nå.

Dessutom är supporten inte den allra snabbaste. Men allt som allt är Hide My Ass VPN ett säkert val som du kan bli mycket nöjd med.

Det samlade betyget blir 4,5 av 5 stjärnor.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 mån5 enheter1 mån119krTill HideMyAss
VPN 1 år5 enheter12 mån79krTill HideMyAss
VPN 2 år5 enheter24 mån59krTill HideMyAss
VPN 3 år5 enheter36 mån49krTill HideMyAss
Till HideMyAss VPN


Innehåll
HideMyAss VPN logo
Startår 2005
Tillhör Avast-familjen
1000 servrar på fler än 290 platser
Till HideMyAss VPN
Trustpilot HideMyAss VPN
HideMyAss VPN logo
Startår 2005
Tillhör Avast-familjen
1000 servrar på fler än 290 platser
Sysslomansgatan 8
753 11 Uppsala
pencilcross