Myndighet tipsar om säkerhet i Office 365

förstoringsglas riktat mot Office 365 logga Finska Cybersäkerhetscentret tipsar om säkerhetsåtgärder som företag kan göra i Office 365. Nästa år kommer också Microsoft att göra vissa ändringar som ska leda till säkrare autentisering.

Gör inloggningssidan unik, ha flera steg i autentiseringen och blockera gamla mejlprotokoll. Det är några tips för hur företag förbättrar säkerheten i Office 365. Techworld sammanfattar det viktigaste från en guide som finska Cybersäkerhetscentret har tagit fram.

Myndigheten Cybersäkerhetscentret i Finland har arbetat fram en säkerhetsguide för Office 365. Guiden är 38 sidor lång och ger detaljerad information om hur företag kan skydda sig mot dataintrång och nätfiske i Office 365.

Cybersäkerhetscentrets tips för säkrare inloggning

Ett av tipsen som guiden ger är att göra om inloggningsrutan så att utseendet blir unikt för just ditt företag. Då är det lättare att märka om man skulle hamna på en falsk sajt som uppger sig för att vara företagets. Tvåfaktorsautentisering och säkrare lösenord är andra åtgärder som Cybersäkerhetscentret rekommenderar.

Ytterligare en bättre lösning är att helt byta inloggningsmetod. Windows Hello och appen Microsoft Authenticator är de bästa alternativen, enligt Cybersäkerhetscentret.

Övriga råd är att aktivera Avancerat skydd, en skyddsfunktion mot nätfiske och skadliga koder, och att blockera förgångna mejlprotokoll.

Blockera hackade konton, hitta orsaken och förebygg fler attacker

Om användaruppgifter ändå skulle hamna i fel händer måste företaget agera så snabbt det är möjligt. Blockera det konto som berörs och ta sedan reda på hur attacken gick till. Därefter kan ni göra vad ni kan för att se till att samma sak inte händer igen.

Höjda säkerhetskrav i Office 365

Just nu förbereder Microsoft för att införa en säkrare autentisering för att hämta e-post från Office 365. Ändringen kommer att minska e-postprogrammets sårbarhet och förmodligen stoppa många attacker som är möjliga med dagens autentisering, skriver Techworld.

För att du inte ska drabbas av problem på grund av detta behöver du se till att dina appar och äldre Outlook-versioner kommer att klara av den nya standarden OAuth 2.0, som Microsoft kallar Modern Autentisering.

Den slutgiltiga övergången kommer att ske den 13 oktober nästa år.