Norton Secure VPN

Flexibla priser och ett namn som du kan lita på. Det är två mycket starka kort som Norton Secure VPN erbjuder. Med ett robust nätverk av servrar och fina tjänster som till exempel annonsblockering kan Norton Secure vara ett mycket bra val.

Det gäller dock att vara medveten om att Norton Secure VPN inte erbjuder P2P och Torrent. Om det här är viktigt för dig finns det bättre VPN-lösningar att se på.

Med detta sagt bör vi dock lyfta fram att Norton Secure erbjuder både hög hastighet och hög säkerhet.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
Norton Secure VPN1 enhet12 mån25kr1 enhet
Norton Secure VPN5 enheter12 mån33kr5 enheter
Norton Secure VPN12 enheter12 mån42kr12 enheter
Norton 360 Deluxe5 enheter12 mån50krNorton 360 Deluxe

Mer om Norton Secure VPN

Norton Secure har en gedigen bakgrund och var med mycket tidigt med anti-virus-lösningar för datorer. De har sitt huvudkontor i Kalifornien i USA. Under 1990-talet blev deras antivirusmjukvara för PC mycket populär.

Under 2000-talet kom företaget med lösningar för säkrare Internet. Norton Internet Security gjorde mer än att erbjuda skydd mot virus. Det här programmet var också utformat för att attackera spam, irriterande reklam, besvärliga kakor och mer.

Idag kan Norton erbjuda VPN servrar på 73 olika platser i 29 länder. Det slår inga rekord men är tillräckligt för att ge dig smidiga och säkra lösningar.

Norton har dock tillgång till över 1500 servrar och det mäter sig väl med de bästa VPN-tjänsterna.

En majoritet av dessa servrar är virtuella men de finns i det land som de listas i.


Kryptering och säkerhet

Med Norton Secure VPN får du kryptering i bankklass. Du kan vara fullkomligt trygg när du väljer att surfa med hjälp av wifi utanför ditt hem. Norton Secure använder OpenVPN för Android, Windows och MacOS.

Enheter med iOS kopplas upp via IPsec protokollet. Inget ovanligt med detta. Det är ju så att Apple kräver att iOS VPN appar går igenom godkännanden om de ska inkludera OpenVPN.

När du surfar online med Norton Secure VPN får du ett stöd som innebär att du kan blockera olika typer av spårningstekniker.

Med andra ord kommer olika företag och myndigheter inte kunna följa dina aktiviteter online och lagra information om dig. Det ökar säkerheten och gör ditt liv online mycket privatare.


Användarupplevelsen med Norton Secure

Det är enkelt att installera och använda Norton Secure VPN. Applikationen fungera väl för:

  • PC
  • Mac
  • Android
  • iPad och iPhone

Du kan som nämnt blockera spårning för annonser för att slippa följas efter av nätannonsörer. Dessutom kan du använda Norton Secure VPN för att komma åt dina nättjänster när du är ute och reser utan att minska på säkerheten.

När det kommer till streamingtjänster från andra länder som Netflix, BBC, Hulu, HBO GO och Amazon Prime Video är Norton Secure inte det bästa valet. Tjänsten klarar ännu inte alla blockeringar. Det är inget de försöker dölja.

Norton Secure säger klart och tydligt att deras fokus just nu inte ligger på att ta sig igenom blockeringar för streamingtjänster.


Prisläget på Norton VPN

Norton Secure VPN har flera olika paket som du kan välja mellan. Deras standard VPN har tre olika val, 1 enhet, 5 enheter och 10 enheter.

Det kostar mest med 10 enheter då du med rabatt får betala omkring 500 kronor för ett år.

Det här är dock ett mycket rimligt pris om du jämför med andra liknande tjänster per månad.

Du kan också satsa på Norton Deluxe 360 som kostar lite mer för ett år. Det här är en VPN lösning som ger flera lager av skydd. Deluxe 360 täcker datorer, mobiler och surfplattor och kan användas på upp till 5 enheter.

Denna tjänst kan vara av särskilt intresse för familjer då den även innefattar föräldrakontroll.

Betalningar görs med kreditkort eller PayPal. Det går inte att betala med virtuell valuta anonymt.


Support

Norton Secure VPN har en riktigt bra support. Den finns på plats dygnet runt och nås med telefon och email. Svaren kommer snabbt och du får tillgång till ett Community där du snabbt kan ställa en fråga eller hitta svaret på det du undrar om.


Samlat betyg Norton Secure VPN

Om du har ett stort behov av ökad säkerhet på dina enheter samt skydd mot oönskad reklam och insamling av information om dig kan Norton Secure VPN vara ett bra val.

Tjänsten bygger på mycket lång erfarenhet av virusskydd och är särskilt intressant för familjer med lite olika behov av skydd på nätet.

Det här är dock inte ditt första val om du är på jakt efter något som kommer att lösa alla dina problem med geo-blockering på streamingtjänster som Netflix.

Det samlade betyget blir 4 av 5 stjärnor.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
Norton Secure VPN1 enhet12 mån25kr1 enhet
Norton Secure VPN5 enheter12 mån33kr5 enheter
Norton Secure VPN12 enheter12 mån42kr12 enheter
Norton 360 Deluxe5 enheter12 mån50krNorton 360 Deluxe
Till Norton Secure VPN


Innehåll
Norton VPN logo
Servrar på 73 olika platser i 29 länder
Blockerar spårning för annonser
VPN inte erbjuder P2P och Torrent
360 Deluxe innehåller antivirus mm
60 dagars återbetalningsgaranti
Till Norton Secure VPN
Trustpilot Norton Secure VPN
Norton VPN logo
Servrar på 73 olika platser i 29 länder
Blockerar spårning för annonser
VPN inte erbjuder P2P och Torrent
360 Deluxe innehåller antivirus mm
60 dagars återbetalningsgaranti
Sysslomansgatan 8
753 11 Uppsala
pencilcross