OVPN

De kallar sig för Sveriges säkraste VPN och med OVPN kan du få information på svenska vilket kan upplevas som mycket tryggt. Om du jämför med andra VPN-tjänster kan du få intrycket av att OVPN är mycket mindre.

De har färre servrar i färre länder. Men det finns en anledning till detta och det är att de ställer mycket höga säkerhetskrav.

För OVPN är det kvalitet som står i fokus. Det är något som du kan gynnas av då det är viktigt för dig att surfa säkert online. Det ska sägas att OVPN ger några mycket viktiga nyckelingredienser som till exempel full tillgång till amerikanska Netflix.

Men du bör vara medveten om att de inte helt kan mäta sig med några av de allra största namnen som till exempel NordVPN.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 månad4 enheterObundet105kr1 månad
VPN 6 månader4 enheter6 mån67kr6 månader
VPN 12 månader4 enheter12 mån48kr12 månader

Mer om OVPN

OVPN lanserades sommaren 2014. Det är den enda (av dom stora) VPN-tjänsten som finns fysiskt i Sverige. De har huvudkontor i Stockholm och lägger stor fokus på att erbjuda en säker och pålitlig tjänst. På sin hemsida lovar de att deras näringsverksamhet alltid kommer att finnas placerad i Sverige.

Dessutom bedyrar OVPN att de jobbar aktivt med transparens, driftsäkerhet, kryptering såväl som hastighet och god support.


Kryptering och säkerhet

Krypteringen är mycket god. OVPN jobbar med 2048-bitars SSL. De använder sig av krypteringsalgoritmen AES-256-GCM. På vanlig svenska betyder det att de har en av de bästa krypteringsalgoritmer som kan användas för VPN.

OVPN:s servrar ligger över hela världen. Det innebär att upp-tiden påverkas på ett bättre sätt. Om det skulle bli ett avbrott har du skydd mot läckor med samma typ av stopp som andra stora VPN-tjänster använder sig av, så kallad kill-switch.

OVPN har servrar i 30 olika städer runt om i världen. I dessa länder finns det sammanlagt 83 servrar som du får tillgång till som kund. De erbjuder 3225 olika IP-adresser.

Om du har läst på lite om andra VPN-tjänster inser du att det här inte slår rekord men det är heller inte illa. Men som dom skriver "behöver du verkligen VPN-servrar i 150 länder?", och det man hålla med om.


Användar-upplevelsen med OVPN

När du tecknar avtal med OVPN kan du använda samma konto på upp till 4 olika enheter. Det finns stöd för Chrome, Opera och Vivaldi. Du får tillgång till smarta funktioner som annonsblockering och särskilt skydd mot läckor av informationen som du hanterar.

Om det finns sajter som du bara vill använda med din VPN på kan du ställa in din browser så att sajten inte fungerar om du skulle surfa in utan din VPN ingång.

Det här är en smart funktion som ger god användarvänlighet. Var dock medveten om att du inte har kill switch om du använder dig av vanliga webbläsare.

OVPN fungerar också bra för torrenting. De har mycket strikta regler vad gäller lagring av din information och det betyder att torrenting är säkert.

Det ska dock sägas att det kan vara långsamt att ladda ner material. Det är något du måste hålla i åtanke när du väljer tjänst.

En stor fördel är som sagt att du får tillgång till amerikanska Netflix med OVPN. HBO och Hulu fungerar också bra med denna VPN. Tillgång till BBC iPlayer går inte alltid att lita på.


Priset för OVPN

Du kan välja mellan tre paket. Börja med 1 månad, 6 månader eller ett år. Bästa priset får du om du väljer ett år men det är fortfarande högre än andra VPN-tjänster som håller samma eller högre nivå.

Det finns en pengarna-tillbaka-garanti som gäller under 10 dagar. Det ger en viss säkerhet då du vill testa OVPN. Om du vill använda deras Multi-Hop tjänst som gör det möjligt att kopplas till flera olika servrar samtidigt får du betala extra för detta.


Support

Du får god support och du kan få hjälp på svenska vilket är ett stort plus. Supporten finns både via chatt och email men inte dygnet runt.

Det är vanlig kontorstid som gäller. Om du har en brinnande fråga sent på kvällen får du alltså vänta. Såvida svaret inte finns i en av de tydliga steg-för-steg guider som du får tillgång till som kund.


Allmänt omdöme

OVPN är en VPN-tjänst med mycket att erbjuda. De är stabila och håller hög kvalitet. För dig som är särskilt ute efter brittiska streamingtjänster är de dock inte det första alternativet.

Dessutom måste det sägas att de ligger lite högre i pris än likvärdiga och bättre VPN-tjänster. Deras starka kort är hög säkerhet och att de lyckas öppna amerikanska Netflix.

Det samlade betyget blir 4 av 5 stjärnor.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 månad4 enheterObundet105kr1 månad
VPN 6 månader4 enheter6 mån67kr6 månader
VPN 12 månader4 enheter12 mån48kr12 månader
Till OVPN


Innehåll
OVPN logo
Svenskt bolag
VPN-servrar i 29 städer över hela världen
Betala med Swish
Säkert VPN som möjliggör streamingtjänster
10-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Till OVPN
Trustpilot OVPN
OVPN logo
Svenskt bolag
VPN-servrar i 29 städer över hela världen
Betala med Swish
Säkert VPN som möjliggör streamingtjänster
10-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Sysslomansgatan 8
753 11 Uppsala
pencilcross