PureVPN

Om det är snabbt som är ledordet för dig när du är på jakt efter en bra VPN ska du se lite närmre på PureVPN. Pure satsar på höghastighetsservrar för att erbjuda snabb surfing när du vill se filmer, tv-serier och ladda ner innehåll på nätet på ett anonymt sätt.

PureVPN har många fina fördelar som de får till med en stor geografisk spridning. Dessutom erbjuds du viktiga extratjänster som egen dedikerad IP-adress och brandvägg om du har behov av det.

Vi kan säga redan nu att Pure inte kommer att ta priset som bästa VPN men de är inte långt ifrån och erbjuder en prisvärd tjänst som kan fungera riktigt bra för många.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 mån10 enheter1 mån110krVPN 1 mån
VPN 6 mån10 enheter6 mån83krVPN 6 mån

Mer om PureVPN

Med bas i British Virgin Islands (tidigare i Hong Kong) försäkrar PureVPN dig att ingen information du skickar via deras service lagras.

Företaget grundades år 2007 och är därmed en av veteranerna inom denna kategori. Pure ägs av GZ Systems Ltd.

När du använder dig av PureVPN får du tillgång till 6500 servrar som finns i 140 olika länder.

Företaget har en god spridning över hela världen. Det ska dock sägas att en stor andel av länderna har virtuella servrar som får det att verka att de finns i ett annat land än vad som kan vara fallet.


Kryptering och säkerhet

PureVPN kan likställas med många andra VPN-tjänster av samma slag på så vis att de erbjuder kryptering på militärnivå (256-bitars AES-kryptering). Sekretessen är mycket hög då du får tillgång till helt anonyma IP-adresser.

Om din uppkoppling skulle brytas när du använder deras VPN skyddas du av funktionen kill switch som avbryter din aktivitet om VPN-kontakten kopplas ur.

Du får också det som kallas för delad tunnel. Det betyder att du aktivt kan välja vad som ska gå via VPN och vad som ska skötas via din vanliga ISP.

Vi måste dock ta upp det som händer om du använder Windows app. Appens nätverksanslutning har inställningen Optional, det vill säga valfri. Det betyder i praktiken att du kan koppla upp dig med eller utan kryptering.

Om du inte är noga med att hålla koll på den här inställningen kan du alltså surfa ut med tron om att du är skyddad då du i själva verket är helt utan kryptering!


Användarupplevelsen med PureVPN

Du får hög användarvänlighet med Pures VPN-lösning. Det här är en tjänst som kommer att ge dig tillgång till Netflix såväl som Disney+.

Standardpaketet täcker det mesta men det finns också en rad olika tillval som kan vara intressanta beroende på vad du behöver VPN för.

Du får hög flexibilitet och dedikerade appar för:

  • Windows
  • Mac
  • Android
  • iOS
  • Linux

Du får också webbläsartillägg för Chrome och Firefox. PureVPN ger dig guider och hjälper dig att använda deras VPN med router, Kodi, Androidtv, Xbox och mer.

Något som är mycket bra är att du med denna VPN kan använda dig av 10 olika enheter med samma konto samtidigt.


Prisläget

PureVPN är en prisvärd tjänst som utmanar många aktörer inom detta segment med låga priser för olika paket. I skrivande stund kan du testa under 7 dagar och sedan får du rabatt.

Dessutom har företaget en återbetalningsgaranti på 31 dagar. Om du inte blir nöjd kan du få pengarna tillbaka.

Det som är viktigt att tänka på här är att vissa tjänster inte ingår i det grundläggande paketet. Om du vill ha en dedikerad IP för dig eller vill använda dig av portvidarebefordran för att komma åt din enhet över hela världen kostar det mer.

Det kan röra sig om några dollar mer för kontot varje månad om du vill ha alla premium-funktionerna.

Det är enkelt att teckna abonnemang och du får flera fina betalningsalternativ som kreditkort och PayPal. Det går också bra att betala med Bitcoin om du vill det.


Support

Du kan få support dygnet runt från PureVPN. Med live chatt går det ganska snabbt att få svar. Du bör få ditt svar inom 30 minuter beroende på hur stort tryck supporten har då du kontaktar den.

PureVPN har en mycket stor databas med supportartiklar och guider som hjälper dig med frågor som kan dyka upp då du ska använda din VPN.


Samlat omdöme

Du får många fina funktioner med PureVPN och det här är en säker och stabil tjänst. Det som lämnar lite smolk i bägaren är att det finns lite frågetecken omkring saker som inställningar när du använder Windows appen.

Supporten skulle också kunna bli lite vassare om PureVPN vill inta en position som en av de allra bästa VPN-tjänsterna.

Det samlade betyget blir 4,3 av 5 stjärnor.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
VPN 1 mån10 enheter1 mån110krVPN 1 mån
VPN 6 mån10 enheter6 mån83krVPN 6 mån
Till PureVPN


Innehåll
PureVPN logo
2000 servrar i 140 olika länder
31 dagars återbetalningsgaranti
No-Log Policy
Fler än 6500 servers
Till PureVPN
Trustpilot PureVPN
PureVPN logo
2000 servrar i 140 olika länder
31 dagars återbetalningsgaranti
No-Log Policy
Fler än 6500 servers
Sysslomansgatan 8
753 11 Uppsala
pencilcross