Ticketmaster misstänker stölder av personuppgifter

Ticketmaster misstanker stölder av personuppgifter

Den stora biljettjänsten Ticketmaster misstänker att deras kunder kan ha drabbats av en misstänkt personuppgiftsstöld. Nu har företaget kontaktat alla kunder som kan ha fått sina personuppgifter läckta till en tredje part, rapporterar Bleeping computer.

Det var under lördagen som biljettföretagets brittiska kontor Ticketmaster upptäckte den misstänka personuppgiftsstölden. De kunder som kan ha blivit drabbade av dataintrånget har kontaktats via mejl.

Ber kunderna om att hålla koll på kontoutdrag för eventuella bedrägeribevis

I den misstänka stölden av personuppgifter beräknar man att 5 procent av Ticketmasters kunder ska ha blivit påverkade. Ticketmaster har meddelat att de privatpersoner som använt sig av tjänsten mellan september 2017 och 23 juni 2018 kan ha drabbats. Stölden av personuppgifter ska innefatta betalningsuppgifter, inloggningsuppgifter och kunduppgifter.

I mejlet som Ticketmaster har skickat ut till de eventuellt drabbade kunderna vädjar företaget om att hålla extra koll på kontoutdrag för att erhålla bevis angående identitetsstöld eller bedrägeri. Skulle misstänksam kontoaktivitet upptäckas rekommenderar Ticketmaster att de vänder sig till sin bank eller kreditkortsföretag.

Kunderna har även ombetts att byta inloggningsuppgifter på sina Ticketmaster-konton. De kunder som inte har blivit kontaktade har inte drabbats och behöver inte vara oroliga.

Främst internationella kunder har drabbats

Biljettföretaget som har sin bas i USA har meddelat att det är främst internationella kunder som kan ha drabbats av personuppgiftsstölden. Nordamerikaner ska ha kommit undan oskadda efter dataintrånget.

Även brittiska användare kan ha drabbats av den misstänka stölden men endast om de använt sig av tjänsten mellan februari och den 23 juni 2018.

Företaget undersöker fortfarande händelsen och menar att den eventuella inkräktaren har använt sig av en skadlig programvara i anslutning till kundsupporten, via en chatt-widget. När den upptäcktes inaktiverade de Inbenta-produkten på samtliga av företagets webbplatser.