UC ID-skydd

Affärs- och kreditföretaget UC är specialister på att samla in information åt företag och privatpersoner så att båda parter ska kunna ingå avtal och bygga upp ett gemensamt förtroende vårt UC id-skydd omdöme.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
Singel1 person12 mån89krMer info om Singel
Duo2 pers.12 mån139krMer info om Duo
Familj5 pers.12 mån199krMer info om Familj

Historia

UC har funnits sedan 1977 och är därmed ett väletablerat företag. Både enskilda personer och organisationer inom privat- och offentlig sektor är kunder.

Idag finns inte något direkt skydd mot att någon skulle ta över ditt personnummer. Med UC ID-skydd kommer du därför kunna se direkt om någon har använt dina uppgifter och försatt dig i skuld.


UC ID-skydds bevakning

Med UC ID-skydd får du sms eller e-post direkt när en kreditupplysning har gjorts i ditt namn.

Skulle uppgifter ändras i din kreditupplysning utan din vetskap får du också reda på det genom UC inom 24 timmar. På så sätt kan du agera snabbt så att inga stora skador hinner ske.

Eftersom det ofta är genom adressändring eller att någon försöker handla på kredit som ID-kapningen upptäcks så har UC full kontroll över händelseförloppet genom att bevaka ditt personnummer åt dig.

Inga stora summor kommer alltså kunna godkännas utan din vetskap.

En nyhet är att UC nu erbjuder ”Onlinebevakning”. Något som ingår med ditt normala ID-skydd. Onlinebevakningen håller koll på bland annat: Personnummer, Bankkontouppgifter, Pass / Körkort och Kortuppgifter. Det är ett utmärkt tillägg till tjänsten.


UC ID-skydd försäkring

Skyddet som ingår i UC ID-skydd täcker också upp som en försäkring mot eventuella skulder som en ID-kapning skulle innebära.

Du kan bli försäkrad för upp till 500 000 kronor för skulder som kanske inte går att få loss efter att du blivit utsatt för ekonomiskt bedrägeri.

Försäkringen löper 12 månader i taget från registreringen. Du kan hela tiden logga in på UC och kontrollera den tjänst du har tecknat.

Men vissa banker och myndigheter kan också kompensera dig så kontrollera vilka skulder som täcks innan du använder dig av din försäkring.


UC ID-skydds hjälp

Du får personlig hjälp per telefon dygnet runt om du misstänker att du blivit ID-kapad. Först lämnas en fullmakt in och sedan kartlägger UC hur ID-kapningen ser ut och hur stor summa det rör sig om.

Du får också hjälp med att bestrida fakturor när du inte har beställt något samt att ta bort eventuella anmärkningar som tillkommit i samband med kapningen.

Med anmärkningar i kreditupplysningsregister blir det svårare för dig att ta lån. UC hjälper även till att registrera en spärr mot bedrägerier som innebär att det inte längre går att ta en kreditupplysning i ditt namn. Kreditspärren gäller i två veckor.


UC ID-skydd pris

UC ID-skydd för en person kostar 89 kronor per månad. Med den här tjänsten så kommer du meddelas om någon försökt göra en adressändring, konkursansökan, missbrukat kontokort och mycket mer. Se allt som bevakas.

Det finns också ett Duo- och Familje-abonnemang för 139:- respektive 199:- i månaden.

Med Kreditkollen för 49 kronor per månad kan du logga in och se alla dina krediter och lån. Du kan också se om du har några betalningsanmärkningar, kreditförfrågningar samt kreditvärdighet.

Du kan också använda engångstjänsten Min Upplysning för att titta på dina kreditupplysningar någon enstaka gång. För 29 kronor per inloggning får du tillgång till de senaste händelserna och kan se när betalningsanmärkningar försvinner.

Mer företagsfakta hittar du på Bolagsfakta.se samt AllaBolag.se.


ProduktAntalBindningstidPris/månMer info
Singel1 person12 mån89krMer info om Singel
Duo2 pers.12 mån139krMer info om Duo
Familj5 pers.12 mån199krMer info om Familj
Till UC ID-skydd

Vanliga frågor och svar om

UC har 3 olika steg, Singel 1 person, Duo 2 personer och Familj för 5 personer. Dom kostar 89kr, 139kr och 199kr alla med en bindningstid på 12 månader.

Innehåll
UC logo
24 timmars kundtjänst
1, 2 eller 5 användare
Bevakar bl a: Personnummer, Bankkonton, Körkort, Kreditupplysningar
Rättsskyddsförsäkring
Pris från 89kr/mån
Till UC ID-skydd
Trustpilot UC ID-skydd
UC logo
24 timmars kundtjänst
1, 2 eller 5 användare
Bevakar bl a: Personnummer, Bankkonton, Körkort, Kreditupplysningar
Rättsskyddsförsäkring
Pris från 89kr/mån
Sysslomansgatan 8
753 11 Uppsala
pencilcross